Ankara Hava Kuvvetleri Müzesi Ziyareti

Açık Kapı Derneği olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin farklı bir deneyim yaşamalarını sağlamak ve Türk Havacılık tarihini yakından görmeleri için Hava Kuvvetleri Müzesine ziyaret düzenledik.

Ankara ili, Etimesgut ilçe sınırında bulunan Hava Kuvvetleri Müzesi, 18 Eylül 1998 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı, ilk kadın Türk pilotu olan Sabiha Gökçen’in katılımıyla ziyarete açılmıştır.

THK geçmişini canlı tutmak, havacılık sevgisini genç nesillere aktarmak amacıyla kurulmuş Hava Kuvvetleri Müzesi, açık alanı 62 bin metrekare, kapalı alanı ise 2 bin metrekareden oluşuyor.

Hava Kuvvetleri Müzesi, uçak maketleri, savaş, nakliye uçaklarının ve jetlerin gerçek boyutlarını oldukça yakından görmek, çocuklar için farklı bir deneyim olacaktır. Bunun yanında, havacılığa merakı olan tüm yetişkinlerin mutlaka kısa bir süreliğine de olsa göz atması gereken yerlerden biri diyebiliriz.

Hava Kuvvetleri Müzesi, pazartesi günü hariç haftanın her günü 09:00-16:30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Hava Kuvvetleri Müzesi Giriş Ücreti 5 TL’dir. Fakat 18 yaş altı ve öğrencilere ücretsizdir.

CEVAP VER

Please enter your comment!