Bangkok savaş alanı…

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta gösterilerile hükümetin istifasını talep eden devrik Devlet Başkanı Taksin Şinavatra yanlısı “Kırmızı Gömlekliler” ile askerler arasındaki çatışmalar dün giderek şiddetlenirken, göstericilerin bulunduğu bölgenin askerler tarafından kuşatıldığı bildirildi.

Ordu, önceki gün yaşanan şiddetli çatışmaların ardından yeniden toplanan göstericilere göz yaşartıcı gazla ve ateş açarak müdahale ederken, hükümet karşıtları da askerlere ateş açtı ve bazı askeri araçları ateşe verdi.

Bangkok’ta önceki günkü çatışmalarda bir kişinin öldüğü, ağır yaralanan göstericilerin liderlerinden Hattiya Savasdipol’ün durumunun kritik olduğu bildirdi. Ordu yetkilileri, firari Tümgeneral Savasdipol’ün vurulmasından askerlerin sorumlu olmadığını savundu. Yaralanan onlarca kişi arasında 2 gazeteci de bulunuyor. ABD ve İngiltere, Bangkok’taki büyükelçiliklerini kapatma kararı aldı.


Başka ülkelerdeki karışıklığı görüp umarım ,Türk halkı kendine çeki düzen verir…

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*


*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>