30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı..

0 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Yozgat’ta tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya ve Belediye Başkanı Yusuf Başer tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Vali Abdülkadir Yazıcı, makamında kutlamaları kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden törende ise, protokol üyeleri tören birliklerini ve halkı selamlayarak bayramını kutladı.

Tören Bozok Mehter Takımı’nın konseriyle sona erdi.

Törene, Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Cumhuriyet Başsavcı Metin Durgun, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

-Sorgun’da ki kutlamalar

Kutlama törenleri sabah saat 09.00’da Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından  törenle ilgili konuşma, Sorgun İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Deniz Koç tarafından   yapıldı, törenin ardından da  Sorgun Askerlik Şubesi bahçesinde bir resepsiyon verildi.

Resepsiyona Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Demir, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Afşar ve daire müdürleri katıldı.

-Zafer Bayramı kutlama mesajları

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı bir mesaj yayımladı.

Vali Yazıcı mesajında, ‘’Asırlar boyu hürriyet sevdasında tüm dünyaya örnek olmuş Aziz Türk Milleti, bugün mukaddes vatan topraklarının işgal edildiği dönemde verdiği onurlu mücadele sonunda kazandığı büyük zafer’in 90. yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve coşkusunu yaşamaktadır.

Milletimiz vatanını, istiklalini ve bayrağını iç ve dış tehlikeler karşısında koruyup müdafaa ederken kahraman Türk Ordusunun da tarihin her döneminde verdiği mücadele, gösterdiği yüksek disiplin,  cesaret ve kararlılığı asırlar boyunca hiç değişmemiştir.

Bu vesileyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, bu ülkeyi bizlere miras bırakan Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü,   kahraman  silah arkadaşlarını ve   bu toprakları vatan yapan, vatanı ve bayrağı uğruna seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyor, Aziz Yozgat halkının bayramını tebrik ediyorum’’ dedi.

-Milletvekili Ertuğrul Soysal’ın kutlama mesajı

Milletvekili Ertuğrul Soysal da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Soysal, mesajında şu görüşlere yer verdi:

‘’ Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos , Türk milletinin silkinip ayağa kalkarak, işgalcileri vatan topraklarından def ettiği stratejik hamlenin, 90. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu ve içten sevincini yaşamaktayız.

30 Ağustos, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı için nihai hamleye karar verdiği tarihin adıdır.

30 Ağustos, Türk milletini tutsak etmeye, sömürge yapmaya, Türkiye’yi parçalayıp, Türkiye’de hayalî devletler kurmaya yönelik yanlış hesapların Afyon’dan, Dumlupınar’dan, Kocatepe’den ve İzmir’den Mehmetçik süngüsü ile dönmesidir.

30 Ağustos, Türk ordusunun, yüksek gücünün ve yiğitliğinin tarihe kazındığı gündür. 30 Ağustos, bir milletin yedisinden yetmişine, kadınından erkeğine, malından canına tüm varlığını ortaya koyarak hürriyet ve bağımsızlığın bedelini ödediğinin simgesidir.

30 Ağustos Zaferi ile büyük milletimiz, şekillenmeye başlayan Dünya’da kendisine dayatılan coğrafyayı kılıcının ucuyla itmiş, dönemin güç dengeleri arasında şehit kanıyla çizdiği vatanına kavuşmuştur.

Zaferle sonuçlanan bu asil mücadele nasıl Anadolu’nun Türklük senedi olmuş ise, yine Ağustos ayında kazanılan 1071 Malazgirt Zaferi de Anadolu’nun Türklere müjdelenmesidir.

Biri Anadolu’yu Türklere açan ve diğeri tescil eden her iki zaferin Ağustos ayında gerçekleşmesi Ağustos ayını “Zafer Ayı” yapan üstün bir başarıdır. Ağustos ayı Türkler için başarının, kazanmanın ve zaferin adıdır. Her birinin Anadolu’nun bizim olmasında ayrı ayrı önemi ve yeri vardır

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, Büyük Türk milletinin varlığı ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı saygı ve milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyor, 30 Ağustos Zafer bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.’’

-Milletvekili Yusuf Başer’in kutlama mesajı

Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Yozgat Milletvekili  Yusuf Başer, şunları söyledi:

Türk tarihi, hiçbir milletle kıyaslanamayacak ölçüde eşsiz zaferlerle doludur. Galibiyetimizle sonuçlanan büyük meydan savaşları genellikle Ağustos ayına rastlamaktadır. Türk tarihine baktığımız zaman, en parlak zaferlerin Ağustos ayında kazanıldığı görülür. Ağustos ayı âdeta zaferlerin dizildiği kutlu bir zaman dilimidir.

Bunlar arasında iki zaferimiz, diğerlerine göre daha derin anlamlar ifade etmektedir: 26 Ağustos Malazgirt Meydan Savaşı ve 30 Ağustos Başkumandanlık Meydan Savaşı. Türkler, Malazgirt Meydan Muharebesi ile bir vatan kurmuşlardır. Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile ise bu mukaddes Anadolu topraklarını, Türk Milleti ve en son Türk Devleti’nin sonsuza dek Türk yurdu olduğunu ve onları buralardan hiçbir gücün ve kuvvetin söküp atamayacağını bir kere daha bütün dünyaya ilan ve ispat etmişlerdir.

Bağımsızlığını, birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde tutarak büyük bir Milli Mücadele veren aziz milletimiz, ebediyen bu topraklarda hür yaşamaya devam edecektir. Bugün bize düşen bu ruh ve şuuru gelecek nesillere aktarmak, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımaktır. Bu anlamlı hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerin bu amaca hizmet edeceğine inanıyorum.

Bu zaferlerin heyecanı ve mutluluğu, bizim için daima tazedir. Adalet, kalkınma ve çağdaşlaşma idealimizin bir ifadesi olan Cumhuriyetimizin, bu hedefleri doğrultusunda çalışmak bizlere gurur ve mutluluk vermektedir.

Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat Milletvekili olarak Cumhuriyetimizi daha ilerilere götürmek, ülkemizin kalkınması, modernleşmesi ve refahı için çalışmaktan büyük bir onur ve heyecan duyuyorum. Bu mutlu günde, zaferi bize yaşatan Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimizi sunuyorum. Aziz milletimizin Zafer Haftasını ve 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bütün mensuplarını ve vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum.’