O işaretleri çocuklar yaptı açıklaması…

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Adıyaman’da bazı Alevi vatandaşların evlerinin işaretlendiği iddialarını değerlendirdi. Şahin, “İlk bulgular bu yazılamanın üç çocuk tarafından yapıldığı şeklinde ama diğer olasılıkları da değerlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

Bakan Şahin, Van’ın Erciş ilçesindeki depremzedelerin kaldığı afet evlerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Şahin burada Adıyaman’daki bazı Alevi vatandaşların evlerinin işaretlendiği iddialarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Bakan Şahin, “Adıyaman il merkezimizde, daha çok Alevi yurttaşlarımızın yaşadığı mahallede, pazarı pazartesiye bağlayan gecede, 27 Şubat gecesi bazı evlerin duvarlarına belli işaretler, daha doğrusu ne olduğu anlaşılamayan bir yazılamanın olduğu bilgisi polisimize Adıyaman’da intikal ettirildi. Arkadaşlarımız o gün bugün çalışıyorlar” dedi.

Şahin sözlerine şöyle devam etti:

“İlk bulgular itibariyle bunun, görgü tanıklarının ifadesine dayalı bulgular itibariyle bu yazılamanın üç çocuk tarafından yapıldığı şeklinde ama diğer olasılıkları da değerlendirmeye devam ediyoruz. Ta ki o çocukların kim olduğunu buluncaya kadar ve olayı kesinleştirinceye kadar. Çocukların yaptığına dair en mantıki kanıtımız yazılamalar insan boyu itibariyle 2 metre, 1.80, 1.60 metre değil de bir çocuk boyu mesafesinde yazılamalar çocuklar tarafından yapıldığını gösteriyor.”

Sadece Alevi vatandaşların evlerine “yazılama” yapılmadığını anlatan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ayrıca sadece Alevi yurttaşlarımızın evleri değil, üç tane de Alevi olmayan, aynı sokaktaki komşu evlerin duvarlarında da var. Şimdi olayların olduğundan fazla büyütmenin yanlışı burada da görülüyor. Neticede boyalama yapılmış, çocuk yapabilir ama başka amaçla da yapılabilir. Üç günlük araştırmanın sonucunda gelinebilen bulgu bu. Başka bir amacı varsa onu da araştıracağız. Fakat sonuca varmadan, kesinleşmeden buradan Alevi yurttaşlara yönelik bir provokasyonun, bir tehdidin, bir işaretin verildiğine dair yorumlara gidilmesinin hiç de doğru olmadığını ifade etmek istiyorum.”

www.cnnturk.com