TEM Otoyolu ulaşıma kapandı…

Soğuk ve yağışlı hava yurdun büyük bölümünü etkilemey devam ediyor. İstanbul’da kar yağışı özellikle Anadolu yakasında etkili oluyor. Beykoz ve Şile’de kar kalınlığı 20 santimi buldu. Kar yağışı nedeniyle kayan TIR’lar TEM otoyolunun İstanbul istikametini Bolu’da ulaşıma kapatt

Bolu Dağı’nın TEM yolu ve D-100 Karayolu geçişlerinde kar yağışının tipiye dönüşmesi, ulaşımı felç etti. Saat 15.30 sıralarında, TEM yolu Bolu Dağı Tüneli yakınlarında zeminin karla kaplanması sonucu 3 TIR kaydı. İstanbul yönü ulaşıma kapanırken, yolda uzun araç konvoyları oluştu. Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu yarım saat sonra ulaşım tek şeritten sağlandı.

Oluşan konvoyda bulunan araçlar güçlükle ilerledi. Tünel çıkışlarında araçlarını yol kenarlarına park eden sürücüler, araçlarının lastiklerine zincir takarak yola devam edebildi. Yollar tamamen karla kaplanırken, araçlar güçlükle ilerledi. Karayolları ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle karla kaplanan yolları temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

Bolu Dağı TEM otoyolu geçişi İstanbul istikameti yarım saat kapalı kaldıktan sonra ulaşıma açıldı. TIR’lar yol kenarına çekildi. Ulaşım tek şeritten de olsa sağlandı.