Akman,Kanal 7’de ofis açtı…

Kanal 7’de ofis açtı ancak…
Almanya’da faaliyet gösteren Deniz Feneri e.V. Derneği aracılığıyla Türkiye’de faaliyet gösteren Kanal 7 televizyonu başta olmak üzere bazı şirketlere yasadışı yollardan para transferi yapıldığı iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında yaklaşık 3 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan eski Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, Kanal 7’de kendisine ofis açtı. Ancak bu durum ”Kamu Görevlerinden Ayrılanların Yapamayacakları İşler” hakkındaki yasaya aykırı.

Akman ile birlikte ilk dalga operasyonda, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Karahan tutuklanmıştı. 3 ay tutuklu kalan Akman, daha sonra tahliye edilmişti.

Cumhuriyet’in haberine göre, tüm bu sürecin ardından Akman, Kanal 7’nin Ankara Balgat’ta bulunan Ankara Temsilciliği’nde kendisine ofis açtı.

İddialara göre Akman, zaman zaman buraya giderek çalışmalarını sürdürüyor. Cumhuriyet’in Kanal 7’yi arayarak ulaşmaya çalıştığı Akman, telefonlara yanıt vermezken, sekreteri “Kendisi zaten bizim yönetim kurulu üyemiz, biz aradığınızı iletelim” demekle yetindi.

www.hurriyet.com.tr