Üç kaptan gemiyi terketmedi…

Üç kaptan gemiyi terk etmedi

İstanbul Zeytinburnu açıklarında şiddetli lodosun etkisiyle iki gemiyle çarpıştığı belirtilen Kayan 1 adlı kargo gemisi batma tehlikesiyle karşı karşıya.Geminin içinde 10 mürettebatı kurtarıldı.

PERSONEL TAHLİYE EDİLİYOR

Ahırkapı açıklarında demirlemeye çalışırken  demirli gemilere sürterek yara alan gemideki 13 personelden 10’u, Kıyı Emniyeti  Genel Müdürlüğü ekiplerince tahliye edilirken 3 kaptan gemide kaldı.

Sierra Leone bayraklı “Kayan 1” gemisinin yabancı uyruklu oldukları  bildirilen 10 personeli, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tahlisiye botlarıyla  gemiden tahliye edildi. Geminin sürekli hareket etmesi nedeniyle tahliye işlemi  sırasında zorluk yaşandı.

Zeyport Limanı’na getirilen personelin sağlık durumunun iyi olduğu  kaydedildi.

Mısır’dan gelen ve Ukrayna’ya giden kuru yük gemisindeki suyun tahliye  edilmeye çalışıldığı, bunun başarılması halinde geminin önce Tuzla Tersanesinde  tamir edileceği, ardından da yolculuğuna devam edeceği bildirildi. Ancak, 4 saat  içinde gemideki suyun boşaltılamaması halinde, kaptanların da tahliye  edilmelerinin gündeme geleceği ifade edildi.

İstanbul’da şiddetli lodosun etkisiyle iki gemiye çatan Kayan 1 adlı kargo gemisi batma tehlikesi geçiriyor. Sierra Leone bayraklı 86 metre uzunluğundaki gemiye, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler müdahale ediyor. Arka bölümünden su aldığı belirtilen geminin yan yattığı görülüyor.

AMBARINDAN SU TAHLİYESİ SÜRÜYOR

Römorklarla Bakırköy sahiline çekilen ve ambar bölümünde yırtık oluşan gemi 9 metre derinlikte su alıyor. Bu geminin, lodosun etkisiyle çarptığı demirli vaziyetteki Slochterdıep ve Adrıa Blu adlı gemilerlerde de hasar oluştu. Kurtarma 3 römorkörü, Kıyı Emniyeti 5 hızlı tahlisiye botu, Söndüren 7 römorkörü, Tahlisiye III bariyer serme botu ve balıkadamlar yardıma gönderildi.