Demirel,okuluna bu yıl gitmedi…

Demirel, geleneği Arınç'la bozdu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin (SDÜ) yeni akademik yıl açılış törenine katılmak üzere Isparta’ya geldi. 19 yıl önce kurulan üniversitenin her yıl ilk dersini veren 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bugünkü akademik yıl açılış törenine katılmıyor. İlk dersi Arınç verecek. Demirel, 1992’den bu yana her yıl üniversitenin yeni eğitim ve öğretim yılı açılış törenlerine katılıyordu.

Isparta’da 1992 yılında kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi’nin (SDÜ) her yıl yeni eğitim ve öğretim yılı açılış, hem de mezuniyet törenine katılan 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bugünkü akademik yıl açılış töreninde yer almayacak.

SDÜ’de öğrencilere ilk dersi verecek olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, uçakla Isparta’ya geldi. Arınç’ı, Süleyman Demirel Havalimanı’nda Isparta Valisi Memduh Oğuz ve SDÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu ile bürokratlar karşıladı. Isparta’ya eşi Münevver Arınç, Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ile birlikte gelen Başbakan Yardımcısı Arınç, kendisine uzatılan çiçeklerin eşine verilmesini istedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, ilk ziyaretini Isparta Valiliği’ne gerçekleştirdi. Burada valilik şeref defterini imzalayan Bülent Arınç, Isparta’nın tarihi, kültürü, tarımı, sanayisi, 50 bine yakın üniversite öğrencisi, yetiştirdiği devlet ve siyaset adamları ile çok ünlü bir şehir olduğunu söyledi. Arınç, kurulduğu yıldan itibaren her yıl ilk dersi Süleyman Demirel’in verdiği, bu yıl ilk kez bu geleneğin bozulduğunun sorulması üzerine şunları söyledi: ”Burada bir gelenek var. Önemli büyük devlet adamlarımızdan ve üniversiteye ismini veren Sayın Süleyman Demirel’in hem eğitim öğretim yılının başında, hem mezuniyet törenleri sırasında geldiğini, konuşmalar yaptığını ben de biliyorum. Bu kez davet edilmesine rağmen olabilir ki mazereti vardır veya öyle uygun görmüştür, katılmadılar. Ben davete olumlu cevap verdim. Kendileri de olsaydı birlikte bulunurduk. Benim için bir görev oldu ve bu görevi sayın Başbakanımızdan da izin almak suretiyle yerine getirmeye çalışacağım. Sayın Demirel’e de buradan selamlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz.”

Isparta Valisi Memduh Oğuz tarafından şilt takdim edilen Arınç, valilik konağında öğle yemeği yedi. Arınç, öğleden sonra SDÜ’nün akademik yıl açılış törenine katılacak.

9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ise bu yılki açılış törenlerine davetli olmasına rağmen katılmaması ile ilgili mazeret bildirmediği öğrenildi.