Dikkat bu mail size de gelebilir…

İstanbul’da bilişim polisleri internet bankacılığı kullanan kişilerin hesaplarının virüslü maillerle boşaltıldığını tespit etti. Şişli, Kağıthane, Fatih, Üsküdar, Arnavutköy, Sancaktepe, Eyüp, Esenler ve Esenyurt’ta düzenlenen baskınlarda 14 kişi gözaltına alındı. İnternet bankacılığı kullanan vatandaşların bilgisayarlarına “Zeus” adlı bir virüs programını e-posta yoluyla gönderdikleri, bilgisayara gelen virüsün e-posta açılmasa bile kendini aktif hale getirdiği belirtildi. Bu virüsle internet hesap ve şifreler ele geçiriliyordu. Ayrıca bir pop-up adı verilen küçük ekran görüntüsü açarak “Son zamanlarda yaşanan dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonu numaranızı ve cep telefonu marka ve modelini buraya girerek aktivasyon mesajını bekleyiniz”şeklinde uyarı görüntüsü veriyordu. Ekrandaki bilgileri giren vatandaşların telefonlarına aynı virüs kısa mesaj yoluyla geliyordu. Böylece bankadan gelecek uyarı mesajları ve aramalar engelleniyordu. Sinan BİLGİLİ-DHA