Afet bölgesi…

Afet bölgesinden facia haberi geldi

Türkiye genelinde sel suları 4 can aldı. Antalya, Manisa ve Denizli’de 4 kişi sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Antalya’da ise 5 kayıp kişiyi arama çalışmaları sürdürülüyor. Antalya’da 1000 dekar alan sular altında kaldı. Antalya adeta afet bölgesine döndü. Meteoroloji’den yapılan uyarıya göre başta Marmara olmak üzere tüm yurt yağışlı havanın etkisi altına girecek. Batı Karadeniz’in batısı, Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına bekleniyor. İstanbul’da sıcaklık 11 derecelere kadar düşecek.

Antalya’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar ve yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Serik ilçesi’ne bağlı Gebiz Beldesi’nin Haskızılören Köyü’nde meydana gelen sel sonrası 6 kişi kayboldu. Sel nedeniyle bölgede ulaşımın sağlandığı 3 köprü yıkılırken, bazı köylerle de telefon bağlantısı kesildi. Bölgedeki kayıp vatandaşların bulunması için arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

İZMİR’İ YAĞIŞ, BODRUM’U LODOS VURDU / FOTO GALERİ

KAYIPLARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Antalya’nın Serik İlçesi Gebiz Beldesi’ne bağlı Haskızılören Köyü’nde kaybolan 6 kişinin kimlikleri belirlendi. Haber alınamayan kişilerin Hasan Bulut, Hulusi Kutlu, Fatma Kutlu, Ayşe Beşbaş, Süleyman Çelik ve Meryem Çelik olduğu açıklandı.

ANTALYA’DA SON DURUM / WEB TV

TÜRKİYE ŞİDDETLİ YAĞMURA TESLİM / WEB TV

KAYIPLARDAN 1’İNİN CESEDİNE ULAŞILDI

Antalya’nın Serik İlçesi Gebiz Beldesi’ne bağlı Haskızılören Köyü’nde aşırı yağış nedeniyle kaybolan 6 kişiden Ayşe Beşbaş’ın cesedi bulundu. Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Beşbaş’ın cesedinin Haskızılören Köyü’nde bulunduğunu, diğer kayıp 5 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Ayşe Beşbaş’ın kayıp olanlardan Fatma ve Hulusi Kutlu’nun kızı olduğunu, İstanbul’dan anne ve babasının ziyaretine geldiği belirtildi.

MANİSA’DA İKİ CAN ALDI

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, yaptığı açıklamada, Gördes’in Kayacık Beldesi Kocaören Köyü’nde meydana gelen hortum nedeniyle 2 kişinin öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını bildirdi. Vali Daşöz, bugün saat 13.30 sıralarında Kocaören Köyü’nde meydana gelen hortum nedeniyle ağaçların evlerin üzerine yıkıldığı ihbarı alındıklarını kaydetti. İhbardan 25 dakika sonra Valilik Kriz Merkezi’nin hareket geçtiğini belirten Vali Daşöz, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen’in, bir şube müdürü, 10 arama kurtarma teknisyeni ile bölgeye hareket ettiğini söyledi.

Vali Daşöz, evlerin yıkılmasıyla 1 buçuk yaşındaki Mehmet Umut Çay ve dedesi 65 yaşındaki Mehmet Çay’ın hayatlarını kaybettiğini, Rıza Böyük (64), Ayşe Böyük (39), ölen bebeğin annesi Zehra Çay (21) ve Ümmühan Çiftçi’nin (51) yaralandığını söyledi. Yaralıların Gördes ve Akhisar Devlet Hastaneleri’nde kaldırıldığını belirten Vali Daşöz, sağlık durumlarının iyi olduğunu, tedavilerinin sürdüğünü ifade etti.
HAVADAN GIDA KOLİLERİ

Gebiz Orman İşletme Şefliği’nin bahçesinden havalanan orman helikopterleri, köprülerin yıkımı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı köylere havadan gıda kolileri attı.