ABD halkı Obama’yı istemiyor….

USA Today ve Gallup araştırma şirketi tarafından yapılan ankette, ABD kamuoyunun 2012 seçimlerinde Başkan Barack Obama’nın görevini bırakmasını istediği ortaya çıktı.

Pazar günü başlayan ve dün sona eren ankete 1,319 yetişkin ABD’li katıldı. Katılımcıların yüzde 51’i Obama’nın 2012’deki başkanlık seçimlerinde tekrar göreve gelmeyi hak etmediğini ifade ederken, yüzde 47’si Obama’yı desteklediklerini açıkladı. Obama’nın, karşısına çıkacak en iyi Cumhuriyetçi adaya karşı alacağı oy oranının ise yüzde 45 ile 49 arasında değiştiği tespit edildi.

ABD’liler, mevcut Kongre üyelerinin sadece yüzde 24’ünün göreve devam etmesi gerektiğini belirtti. Ankette, “Ülkenin gittiği yön, yaşanan olaylar ve başınızdaki liderler hakkında hayal kırıklığı yaşıyor musunuz?” sorusuna ağırlıklı olarak “evet” cevabı çıktı.

Rothenberg Political Report dergisi editörü Stuart Rothengberg, anket hakkında yaptığı yorumda, “Sonuçlar Obama’nın kaybedeceğini göstermiyor… Ancak hayal kırıklığı yaşayan insanlar arttıkça ve karşılarında 50’sini gören bir başkan olunca, risk artıyor” dedi.

Obama’nın Cumhuriyetçi Parti rakiplerinden Massachusetts valisi Mitt Romney, yüzde 24 destekle en güçlü aday olarak belirdi. Teksas valisi Rick Perry yüzde 17’yle Romney’i takip ederken, Minnesota’lı milletvekili Michele Bachmann yüzde 13’te kaldı.