Rauf Denktaş ameliyat oldu…

Tedavisine Ankara’da Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) devam edilen KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, beyinle kafatası arasındaki kan birikiminin boşaltılması için ameliyat edildi.

Ankara’da bulunan Rauf Denktaş’ın oğlu Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, saat 13.00 sıralarında tamamlanan ameliyatın iyi geçtiğini ve sağlık durumunda herhangi bir olumsuz gelişmenin olmadığını bildirdi.Doktorların, ameliyatın başarılı geçtiğini ve hedefledikleri sonuca ulaştıklarını söylediğini bildiren Serdar Denktaş, bundan sonrasını bekleyip görmek gerektiğini, babasının birkaç gün daha yoğun bakım ünitesinde kalacağını kaydetti.

Serdar Denktaş, kendisinin de bir süre daha Ankara‘da kalacağını belirtti.

EROĞLU, DENKTAŞ’IN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ SÜREKLİ BİLGİ ALIYOR

Bu arada, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, Rauf Denktaş’ın sağlık durumuyla ilgili olarak, Denktaş’ın yanında olan DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’tan sürekli bilgi aldığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Dr. Derviş Eroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Raif Denktaş’ın bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni eder, ailesine acil şifalar diler” denildi.

24 Mayıs’ta beyin kanaması geçiren ve sol tarafı felç olan Denktaş, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesindeki tedavisinin ardından rehabilitasyon süreci için 8 Temmuz’da, Genelkurmay Başkanlığı Rehabilitasyon Merkezi’ne kaldırılmıştı.