Koramiral ve 2 albay tutuklandı…

Koramiral ve 2 albay tutuklandı

Amirallere suikast iddiasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ikinci iddianamenin kabulünün ardından hakkında yakalama kararı çıkartılan Koramiral Deniz Cora tutuklandı.

Amirallere suikast iddiasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ikinci iddianame, Poyrazköy davası ile birleştirme talepli olarak İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. İddianameyi kabul eden mahkeme, davanın tutuksuz sanığı Koramiral Deniz Cora hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Bugün Merkez Komutanlığı eşliğinde adliyeye gelen Cora, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti karşısına çıktı. Yakalama kararı yüzüne okunan Cora, davanın görüleceği ilk duruşma olan 12 Eylül’de savunma yapacağını söyledi. Cora daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. İki sanıklı davada Albay Ümit Metin tutuklu bulunuyor.

2 ALBAYA TUTUKLAMA

Bu arada Gölcük’teki Balyoz belgeleri soruşturmasında mahkemeye sevk edilen 3 albaydan 2’si tutuklandı 1’i ise serbest bırakıldı.

Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube’de yapılan aramalarda ele geçirildiği iddia edilen ‘Balyoz planı belgeleri’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bugün 4 asker daha bugün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Merkez Komutanlığı’na ait bir araçla sabah saatlerinde getirilen askerler protokol kapısını kullanarak adliyeye girdi. Soruşturma savcısı Hüseyin Ayar tarafından sorgulanan muvazzaf Kurmay Albaylar Osman Gündüz Bora Oğurlu, Levent Kerim Uça ile Murat Özenalp “darbeye teşebbüs” suçundan tutuklanma talebi ile nöbetçi İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Emekli albay ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

İstanbul nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Mehmet Karababa’ya tekrar ifade veren şüphelilerden Levent Kerim Uça ile Murat Özenalp “darbeye teşebbüs” suçundan tutuklandı. Şüpheli Osman Gündüz Bora Oğurlu ise mahkeme sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.