Şehit binbaşı Yavuz Başayar…

Şehit binbaşının kimliği belli oldu

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde hain pusuda şehit edilen biri binbaşı 12 askerin kimlikleri belli olmaya başladı. Şehit binbaşının adının Yavuz Başayar olduğu öğrenildi. Şu ana kadar şehit ateşi düşen iller Ankara, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Yozgat, Ordu ve Manisa

ŞEHİT BİNBAŞI YAVUZ BAŞER’İN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Hakkari- Çukurca karayolunun 15’inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında bu sabah askeri konvoyun geçişi sırasında infilak eden mayın sonrası şehit olan askerlerden Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar’ın Ankara Demetevler’deki babaevine ateş düştü. Baba İsmail Başayar’a acı haber verildikten sonra sakinleştirici iğne vuruldu. Belden aşağı felçli anne İnayet Başayar yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü. Anne Başayar, “Peygamber ocağında görev yapıyordu. Şehit oldu peygamberimizin yanına gitti. Teröristlere karşı ayakta duracağız, tüm anneler ayakta duracak. Onlara moral biz olacağı” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin evine dev bayrağı asılırken, komşuları da terörü lanetlemek için balkona bayrak astı.