Almanya’da tavuk etinde domuz skandalı…

Almanya’da yapılan bir araştırma tavuk eti diye satılan bazı ürünlere domuz eti karıştırıldığını ortaya çıkardı. Stiftung Warentest tarafından bu yapılan bu araştırmanın Almanya’da yaşayan Müslümanlar arasında büyük endişeye sebebiyet vermesi bekleniyor. Beyaz at adı altında domuz eti satanlar arasında Almanya’nın en büyük süpermarket zincirleri de yer alıyor.

Alman kalite araştırma kuruluşu olan  Stiftung Warentest’in sitesinde yer alan bir araştırmaya göre beyaz et adı altında marketlerde satılan ürünlerin bazılarında domuz eti karıştırıldığı ortaya çıktı. Stiftung Warentest tarafından Raflarda satışa sunulan her dört beyaz et ürününden birinin içine domuz veya dana eti katıldığı duyuruldu.

Yorum Yaz »